Opvoeringsvoorwaarden toneelstuk "De Rechtvaardige Rechters, een gerechtelijke farce" van Patrick Bernauw, Guy Didelez & Freek Neirynck


Dit toneelstuk wordt beschermd door SABAM. De toneelbrochure werd uitgegeven door ALMO.
Wie dit toneelstuk wenst op te voeren, dient over de schriftelijke toestemming van de rechthebbenden te beschikken en te voldoen aan opvoeringsrechten, zoals door de auteurs vastgelegd bij SABAM en ALMO.

Dit alles kan geregeld worden via de mail, en wel
hier.

ROLVERDELING:

Vrouwe Justitia, in het gewaad waarin we Vrouwe Justitia altijd afgebeeld zien.
De Regisseur.
Arseen Van Damme, Openbaar Aanklager, in toga.
Zijn Muze, Musette, gekleed in sexy outfit, het genre dat assistentes van goochelaars dragen.
Commissaris Luysterborgh / Arseen Goedertier / journalist John Flanders / Oscar, de kerkbewaarder: dubbelrol voor 1 personage/acteur.
Kanunnik Van den Gheyn / journalist Jan Boon / Georges de Vos/ Dokter: dubbelrol voor 1 personage/acteur.

Het stuk speelt zich af in 1935. Alle acteurs dragen kostuums uit die periode, behalve de Openbare Aanklager, Vrouwe Justitia en eventueel de Muze Musette. (Ook 'het stuk in het stuk' speelt zich af in 1935: de Regisseur draagt dan ook een kostuum uit die periode.)


DECOR:

Op het podium bevindt zich, tegen de achterwand, een verhoog waarop Vrouwe Justitia achter een rechtbank kan gaan zitten, het gezicht naar het publiek in de zaal. Links vooraan op het podium is op een diagonaal tussen dit verhoog en het publiek in de zaal een spreekgestoelte geplaatst voor Arseen Van Damme. De Regisseur zit in de zaal zelf, rechts op een verhoog, achter een tafel met lamp, het gezicht naar het podium.


NOOT:

In het stuk is sprake van brieven (kopieën uit het gerechtelijk dossier) en codes. Voor alle duidelijkheid worden van die brieven en die codes facsimilés opgenomen in deze brochure, volgend op het slot van het stuk.Blog Rock 'n' Roll

Het Bloed van het Lam - Fan Box