Gent.be - Algemene site NL - Hemels Gent

Hemels Gent

Beluister deze pagina met proReader
08/04/2011

Dienst Toerisme lanceert themaplan 'Hemels Gent'

Zevenenzeventig jaar geleden, in de nacht van 10 op 11 april 1934, werd twee panelen van het wereldberoemde Lam Gods gestolen. Een ervan, ‘De Rechtvaardige Rechters’, is nog steeds vermist. Naar aanleiding hiervan geeft Toerisme Gent het themaplan ‘Hemels Gent’ uit. Op het plan staan de bekendste religieuze gebouwen in Gent verzameld, met de Sint-Baafskathedraal en ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ in de hoofdrol en de diefstal als leidmotief.
Alle bezienswaardigheden met een religieus karakter zijn op het plan aangeduid en krijgen op de ommezijde een beknopte omschrijving. De Sint-Baafskathedraal, ‘De Aanbidding van het Lam Gods’en de diefstal van ‘De Rechtvaardige Rechters’ komen uitvoeriger aan bod. Een route beschrijft alle locaties die een rol speelden bij de verdwijning van; of de zoektocht naar het ontbrekende paneel. Verder staat er op het plan een lijstje met weetjes rond het Lam Gods en een reeks tips voor de geïnteresseerde bezoeker die meer wil weten rond het thema.
Een selectie eethuizen, cafés en winkeltjes met een religieus geïnspireerde naam vervolledigen het geheel.
‘Hemels Gent’ is het eerste van een reeks themaplannen. Het kadert in de productontwikkeling rond ons hoofdicoon ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Het themaplan verschijnt in eerste instantie in het Nederlands in een oplage van 10.000 exemplaren. Het is gratis te verkrijgen in het infokantoor van de Dienst Toerisme in de Raadskelder van het belfort.
Rond het Lam Gods vinden nog andere activiteiten plaats. Belgodrome organiseert wekelijks een wandeling rond de diefstal van ‘De Rechtvaardige Rechters’. Die vindt plaats vanaf zaterdag 9 april 2011 op zaterdagvoormiddag om 10.30 uur en duurt ongeveer 2 uren. Samenkomst is aan het Monument van de Gebroeders van Eyck, in de Maaseikstraat en deelnemen kan tegen de prijs van 8 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Groepen vanaf zes betalende personen betalen 6 euro per persoon. Vooraf inschrijven via de website http://www.belgodrome.be/ is wel vereist. Op aanvraag kan de wandeling ook in andere talen dan het Nederlands plaatsvinden, nu al in het Frans of in het Engels. Vanaf de zomer kan de wandeling ook in het Duits en in het Spaans worden gegeven.
En er staat nog meer op stapel: over een tweetal weken komt een beeldroman uit bij Story en Flair, die zich afspeelt in Gent en waarin het Lam Gods alweer van de partij is.
En ten slotte werd het boek ‘Stealing the Mystic Lamb’ van Noah Charney recent in een Nederlandse vertaling uitgebracht. Het boek brengt het ware verhaal van ‘het meest gestolen en begeerde meesterwerk ooit.’

Informatie:


Dienst Toerisme
Predikherenlei 2
9000 Gent
Tel.: 09 266 56 60
Fax: 09 266 56 73
E-mail: visit@gent.be
Openingsuren:
maandag van 8:15 tot 16:45 uur
dinsdag van 8:15 tot 16:45 uur
woensdag van 8:15 tot 16:45 uur
donderdag van 8:15 tot 16:45 uur
vrijdag van 8:15 tot 16:45 uur
Gent.be - Algemene site NL - Hemels Gent

Blog Rock 'n' Roll

Het Bloed van het Lam - Fan Box